Nieuws

Nanocoating maakt je smartphone waterbestendig

Wanneer je mobiele telefoon per ongeluk in de wasbak valt, hoeft dat niet langer een probleem te zijn. Even schudden en je kan gewoon weer verder bellen. Althans, dat is de belofte die we van twee bedrijven kregen op CES in Las Vegas. Een nanocoating kan je mobiele telefoon immers geheel waterafstotend maken.

Sterker nog, diezelfde coating kan ook gebruikt worden om stoffen waterafstotend te maken. Je kleren, je schoenen, zelfs je prachtige cowboyhoed: het kan allemaal. De coating is absoluut onzichtbaar en is zo dun dat ze zelfs het ademende karakter van kleding of schoenen niet beïnvloedt. Ook vlekken en vuil maken geen kans meer, want die worden veelal gedragen door water. Je veegt ze dus met een eenvoudige beweging weg.

Goedkope behandeling mogelijk
Sciencefiction? Toch niet, we zagen op CES twee bedrijven met een dergelijke technologie. Liquipel biedt de mogelijkheid om je mobiele telefoon voor 59 dollar te laten behandelen. P2i werkt dan weer uitsluitend samen met fabrikanten. De Motorola Razer is een toestel dat zo"n behandeling kreeg. P2i werkt ook al samen met een aantal kleding- en schoenmerken.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business