Nieuws

Sony heeft slimme sleutelhangers met NFC-chip

Ondersteunt je smartphone NFC? Dan kan je hem binnenkort nog makkelijker als wekker gebruiken met de SmartTags van Sony.

Binnen enkele maanden moet je in de winkel of via het internet speciale Xperia-sleutelhangers van Sony kunnen kopen. In zo’n sleutelhanger is een NFC-chip verwerkt die een instellingenprofiel op je Androidsmartphone activeert als je die er tegen houdt. Een pakketje van vier sleutelhangertjes zal rond de 30 dollar kosten, liet Sony weten tijdens de CES-beurs in Las Vegas vorige week.

[related_article id=”161563″]

Voor in de auto, op kantoor, op de bank en langs je bed
Elke SmartTag heeft zijn eigen functie, zoals je in bovenstaand filmpje kan zien. Er is er eentje voor in de auto (die je bluetoothverbinding  en gps op je Androidsmartphone activeert en de navigatie-app van Google opent) en eentje voor op je werk (wifi aan, geluid op maximum en kalenderapp geopend).

Als je ’s avonds op de bank ploft, gebruik je de sleutelhanger die je wifi activeert, geluid op het maximum zet en de nieuws- en weerapp van Google opent. De meest praktische sleutelhanger is die voor op je nachtkastje. Als je je smartphone er tegen houdt wordt je alarm ingeschakeld en wifi, bluetooth en gps uitgezet om je batterij te sparen. De SmartTags van Sony werken met iedere Androidsmartphone die NFC ondersteunt, en de profielen die ze activeren kan je zelf aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business