Nieuws

Antec Eleven Hundred

Voordelen
Uitstekend kabelbeheer
Veel plaats voor ventilators
Stoffilters.
Nadelen
Geen USB 3.0-adapter
Maar twee ventilators meegeleverd.
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
De Eleven Hunderd is een stijlvolle kast met een hoog airflowpotentieel, al zorg je er beter voor dat je computer USB 3.0 ondersteunt.

De Antec Eleven Hundred zit ergens tussen een medium-kast en full tower in. Maar hij ondersteunt wel alle types moederborden, tot zelfs XL-ATX. Het is een opvallend eenvoudige kast. Er worden standaard maar twee ventilators meegeleverd, een van 12 cm achteraan en een grote 20 cm-fan bovenaan.

Geen ventilators vooraan
We vinden het wel jammer dat Antec vooraan geen twee ventilators heeft geïnstalleerd, zeker voor deze prijs. Voor de rest  is er nog plaats voor zeven (!) extra 12cm-ventilators: vier aan de voor- en zijkant, twee in de kast zelf en één achteraan het moederbord. Vooral die laatste is interessant, want zo kunnen processor en moederbord extra gekoeld worden.

Door het venster aan de zijkant is de hardware duidelijk zichtbaar. Mensen die hier geen ventilators willen zullen zich misschien storen aan de rasterband, maar het is wel de uitgelezen plaats om grafische kaarten te koelen. De Eleven Hundred heeft plaats voor grafische kaarten tot 33 cm. Harde schijven schroef je vast met de meegeleverde klemmen.

De installatie van een SSD is minder eenvoudig en gebeurt met het meegeleverde adapterplaatje. Niet bepaald handig, maar het zit wel stevig vast. Aan de voor- en onderkant zitten stoffilters, maar vreemd genoeg ontbreken ze aan de zijkant. De kabels houd je dan weer op hun plaats met de talrijke rubberen openingen. Bovendien is er achter het moederbord genoeg plaats om de kabels probleemloos weg te werken.

Aansluitingen
Vooraan vinden we een hoofdtelefoon- en microfoonaansluiting en vier USB-poorten. Twee ervan zijn USB 3.0-poorten, maar Antec levert geen adapterkabels mee om ze aan te sluiten op USB 2.0-headers.

Ondersteunt je moederbord geen USB 3.0, dan verlies je dus in feite de twee USB-aansluitingen vooraan. De power- en resetknop zitten bovendien op het dak en dat kan onhandig zijn voor mensen die hun pc onder hun bureau plaatsen.

De Eleven Hunderd is een stijlvolle kast met een hoog airflowpotentieel, al zorg je er beter voor dat je computer USB 3.0 ondersteunt. Koop ook zeker twee ventilators extra om voor in de kast te plaatsen.

anteccomputereleven hundredkastpcreviews

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals