Nieuws

KeyTweak 2.3.0

Op jouw toetsenbord ontbreekt zo’n handige Windows-toets? Of er zijn verschillende extra toetsen die je zelden of nooit gebruikt. Waarom dan niet enkele toetsen een andere functie meegeven? Met KeyTweak is dat zo gebeurd.

Er zijn verschillende tools waarmee je toetsen kan ‘hermappen’, maar weinige programma’s zijn zo gebruiksvriendelijk als KeyTweak. Start je de tool op, dan krijg je een virtueel toetsenbord te zien. De lay-out hiervan is gebaseerd op een VS-toetsenbord van 104 toetsen. Niet noodzakelijk dezelfde lay-out dus als je eigen toetsenbord, maar dat blijkt in de praktijk geen onoverkomelijke hindernis.

[download_file]

Veruit de meeste toetsen staan namelijk correct gepositioneerd en voor de extra toetsen die je eigen toetsenbord wellicht rijk is, voorziet KeyTweak in een apart blok met speciale toetsen (zoals voor het besturen van een mediaspeler, e-mailtoets, Home-toets, slaaptoets, zoektoets).

Nieuwe functie aanduiden
Een toets een andere functie geven gaat heel eenvoudig: je duidt op het virtuele toetsenbord de toets aan waaraan je een andere invulling wil geven en vervolgens kies je in een uitgebreid uitklapmenu welke functie je hieraan wil koppelen.

Die hermapping verschijnt in eerste instantie in een apart paneel en moet je nogmaals bevestigen. De hermapping kan echter pas gebeuren nadat je de pc hebt herstart. KeyTweak is wel zo slim je bij delicate aanpassingen op de vingers te tikken: ben je wel zeker dat je (bijvoorbeeld) de Ctrl-toets wil aanpassen, want het risico bestaat dat je je dan niet meer bij Windows kan aanmelden (Ctrl-Alt-Del, weet je wel).

Na de herstart is de hermapping een feit: die grijpt in op alle applicaties en voor alle gebruikers. KeyTweak laat telkens mooi zien welke hermappingen actief zijn, maar je kan ze ook probleemloos en snel weer ongedaan maken.

Vind je het lastig de juiste toets op je virtuele toetsenbord te vinden, dan kun je nog een teachmodus activeren. Je duidt gewenste toetsen (voor en na de hermapping) dan gewoon op je eigen fysieke toetsenbord aan. KeyTweak onderzoekt dan om welke toetsen het precies gaat en toont je voor alle zekerheid de bijhorende scancodes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business