Nieuws

Transformer Padfone: smartphone, tablet en netbook in één

Asus kondigt vandaag op het Mobile World Congress zijn nieuwe Transformer Pad-productlijn aan. Het paradepaardje is de Asus Transfomer Padfone.

Volgens Asus-topman Jonny Shih is het het pc-tijdperk afgelopen en zitten we in de overgang naar een tijdperk van mobiele apparaten. Die altijd online zijn, uiteraard. Om het productaanbod van Asus op dit gebied wat doorzichtiger te maken, noemt Asus de Eee Pad Transformer voortaan gewoon de Transformer Pad. Dit geldt ook voor de bestaande Eee Pad Transformer en de Eee Pad Transformer Prime.

Transformer Padfone
Naast een gloednieuw entry-level Transformer Pad Infinity toont Shih op het Mobile World Congress ook de Transformer Padfone. Dit is een apparaat dat al onze mobiele wensen moet gaan combineren. De tablet bevat aan de achterkant een opening voor de smartphone; het optionele keyboard-dock maakt het geheel tot een complete netbook.

[related_article id=”161563″]

Combineer je smartphone, tablet en dock dan delen de apparaten één simkaart. Je kunt het gebruik van apps naadloos voortzetten van je tabletscherm op de losgekoppelde smartphone. Ook heeft het apparaat een pen, zodat je op de tablet kunt schrijven en tekenen. Interessant is dat deze (optionele) pen dient als draadloze "handset". Met andere woorden, als er een telefoongesprek binnenkomt, gebruik je de pen als headset.

Specificaties en beschikbaarheid
De Asus Transformer Padfone heeft een 1,5 GHz Qualcomm S4 Cortex A15 dualcoreprocessor van de nieuwste generatie. De  Padfone heeft een 4,3-inch amoled-touchscreen met 940×540 pixels. Hij wordt geleverd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De Padfone Station heeft een 10,1 inch 1280×800-scherm. Voor fotograferen en video is er (in de Padfone) een 8 megapixelcamera met HD-videomogelijkheid aanwezig. De Asus Transformer Padfone is leverbaar vanaf april.

asushardwaremobielmobile world congress 2012mwc12nieuwspadfonetransformertransformer padtransformer pad infinity

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals