Nieuws

Alles 4G, maar niet in België

ZTE, LG, HTC, het zijn maar drie namen van grote fabrikanten die op het Mobile World Congress hun 4G-telefoons voorstellen. Maar voor België wachten ze op een netwerk. En die netwerken wachten… op toestellen.

Het is een catch 22. Tegen de zomer mogen de eerste 4G-licenties gebruikt worden, en als we sommige operatoren mogen geloven is dat netwerk lanceerklaar. Maar of dat netwerk dan ook in de lucht zal gaan is onduidelijk. Want de operatoren wachten op de eerste toestellen.

Maar op MWC in Barcelona krijgen we een ander verhaal te horen. ZTE presenteert hier een aantal smartphones, waaronder exemplaren met LTE (4G). Maar wordt dat toestel ook in België gelanceerd? “Voor de Belgische markt wachten we tot er een 4G-netwerk is”, weet een van de standhouders ons te vertellen.

[related_article id=”161563″]

Een paar stands verder bij LG horen we een gelijkaardig verhaal: “Neen, want er is nog geen netwerk”. Het bedrijf heeft afspraken in Duitsland, Zweden, Portugal, maar voor België zit er nog niets in de pijplijn. Ook afgelopen zondag hetzelfde liedje. Van de pas gelanceerde HTC One-reeks komt het topmodel met 4G niet naar België, niet zolang er geen afspraken zijn met de operatoren.

iPad 3
Enkele weken geleden verklaarde een topman van Mobistar dat er dit jaar nog 4G in ons land zal zijn. Daarbij sprak hij ook over de toestellen die daarbij zullen komen. Onder meer “bepaalde populaire tablets” zullen 4G hebben, en zo zal de bal aan het rollen gaan.

Dat zou een verwijzing kunnen zijn naar de iPad 3 die er binnenkort aankomt. Zeker gezien Mobistar de operator is via wie de iPhone in ons land wordt verkocht. Bovendien als de feitelijke lancering pas deze zomer komt, dan zou dat net gelijklopen met het tijdstip dat het LTE-netwerk de lucht in mag.

Maar tot het zover is, wacht het netwerk op toestellen, de toestellen op een netwerk. En de Belgische consument op het moment dat hij technologie kan gebruiken die al jaren bestaat.

4gbarcelonabasebelgacomhtclgltemobielmobile world congressmwcnetwerknieuwsoperatorenproximussmartphonetabletzte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen