Nieuws

Android lekt foto’s

Een beveiligingslek in Android zorgt ervoor dat apps aan je foto’s kunnen, ook al geef je daar geen toestemming voor.

Van Apples iOS is al bekend dat er een lek inzit waardoor de fotobibliotheek zonder toestemming wordt geraadpleegd. Maar nu blijkt dat Android van Google hetzelfde probleem heeft. Wie een toepassing toegang geeft tot de internetverbinding is kwetsbaar, want die app kan gelijk ook aan de fotobibliotheek.

Volgens Google is het besturingssysteem zo ingesteld om deze toegang toe te staan vanwege de manier waarop het omgaat met verwjiderbaar extra opslaggeheugen. Maar dat zal allicht veranderen.

[related_article id=”158256″]

“In het begin hebben we het bestandssysteem voor foto’s op Android vergelijkbaar gemaakt met dat van foto’s op Windows en Mac OS”, zegt een woordvoerder van Google in een mededeling. “In die tijd werden foto’s opgeslagen op een SD-kaart, wat het makkelijk maakt om de SD-kaart te verwijderen en deze in een computer te steken.

“Nu telefoons en tabletcomputers geëvolueerd zijn zodat ze betrouwbaarder ingebouwd niet-verwijderbaar geheugen hebben, bekijken we dit opnieuw. We overwegen om een toestemming toe te voegen voor apps om foto’s te raadplegen”, zo voegde het bedrijf nog toe. “We hebben altijd een beleid gehandhaafd dat apps verwijdert van de Androidmarkt als ze je gegevens op een verkeerde manier benaderen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business