Nieuws

Keynote: Apples mobiele variant op PowerPoint

Met Keynote geef je in een handomdraai mooie presentaties vanaf je iPhone of iPad.

In de Getting Started-presentatie die je bij het opstarten te zien krijgt, kom je alles te weten over Keynote. Met de applicatie maak je in een handomdraai een nieuwe presentatie, of je importeert een bestaande (iTunes Bestandsbeheer, iDisk, WebDAV). Bij nieuwe presentaties kun je kiezen uit meerdere kant-en-klare templates.

Vrijwel alle actie gebeurt in het hoofdscherm, dat gesplitst is in twee delen: aan de linkerkant vind je een klein navigatiemenu voor de slides, de recht van het scherm geeft de huidige slide weer. Aan de onderkant van het navigatiemenu zit een kleine ‘+’-knop op meer slides toe te voegen. Alle media-elementen die je importeert (camerarol, tabellen, grafieken, vormen) kunnen vergroot en verkleind worden en verplaatst worden naar de juiste plek op de slide.

[related_article id=”158256″]

Animaties
Tekst is op enorm veel manieren aan te passen aan je wensen. Wil je complete slides bewerken, dan hou je er ééntje ingedrukt op de navigatiebalk. Hij gaat vervolgens wiebelen en je krijgt de optie om te knippen, kopiëren, wissen en de slide over te slaan. Net als bij Pages en Numbers kun je slides en presentaties delen en printen. Exclusief voor Keynote zijn echter de Animation Mode en de Presenter Notes, die onder de Tools-knop verborgen zitten.

De Animation Mode laat je uit verschillende transities kiezen voor je slides. Tik op een animatie om een preview te zien. Ook is er een ‘Magic Move’-functie die een voorwerp van de huidige slide naar de volgende slide laat bewegen. Maak je meestal gebruik van notities bij het geven van presentaties, dan kan dat met Presenter Notes. Helaas werkt dit alleen als je de speciale presenter display gebruikt, anders krijg je de notities niet te zien.

Opslaan als PowerPoint
Ben je klaar met het samenstellen van je presentatie, dan kun je er doorheen wandelen met de playback-toets bovenin beeld. Wil je tijdens het afspelen snel naar een slide springen, tik dan links in het scherm om de navigatiebalk op te roepen. Dubbeltik je op een slide tijdens het afspelen, dan kun je de slide bewerken. Al je voortgang wordt netjes opgeslagen en je kunt de iPhone schudden om de laatste bewerking ongedaan te maken, zelfs wanneer je Keynote net opnieuw geopend hebt. Je kunt de presentaties exporteren als Keynote ’09, PowerPoint of pdf via e-mail, iDisk op WebDAV en uitprinten via AirPrint.

Keynote is beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch en de iPad en kost 7,99 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business