Nieuws

EA onder vuur van conservatieve groeperingen

Spellenmaker Electronic Arts heeft zich de woede van conservatieve groeperingen op de hals gehaald: in het spel Star Wars doen ook andersgeaarde personages mee.

Electronic Arts, kortweg EA, wil meer diversiteit brengen in zijn multiplayer-online-role-playinggame Star Wars: The Old Republic. Enkele personages in het spel hebben daarom een relatie met personen van hetzelfde geslacht. Vanwege die beslissing ligt het bedrijf nu onder vuur van enkele conservatieve Amerikaanse groeperingen, waaronder de Florida Family Association en de Family Research Council.

“De Star Wars-films bevatten helemaal geen LGBT-personages (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender)”, schrijft de Florida Family Association op zijn website. De conservatieve groep zegt dat het het bedrijf zal boycotten tenzij het beslist de zondaars te verwijderen. De groepering beweert ook dat ‘queer activists’ het bedrijf onder druk zouden hebben gezet om de homofiele personages te introduceren.

EA buigt niet
Electronic Arts daarentegen zegt dat het absoluut geen plannen heeft om de personages te verwijderen of om zijn spellen te gaan censureren. EA is een erg populaire spellenbouwer, wiens repertoire titels bevat als SimCity, The Simpsons en Mass Effect. Van Star Wars: The Old Republic zijn meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Dankzij de beslissing andersgeaarde personages in zijn spellen te introduceren, is EA een pionier in de gaminggemeenschap en de homorechtengemeenschap.

“EA werd niet onder druk gezet omwille van LGBT-personages”, vertelde Jeff Brown, EA-woordvoerder, vorige week in een interview. “We hebben wel gepraat met LGTB-groepen en industriefora om informatie en het pesten van spelers op onlinefora te bespreken. Kortom: we plaatsen wel opties voor andersgeaarde personages in onze spellen, we tolereren geen haat op onze fora. Dit gaat niet om het beschermen van kinderen; dit gaat om politiek pestgedrag.”

Het bedrijf is ook van plan LGBT-personages te introduceren in Mass Effect 3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business