Boeing plant superveilige androidtelefoon

Vliegtuigmaker Boeing wil een smartphone met zeer hoge beveiliging uitbrengen die toch consumententrekjes heeft.

Het gaat om een toestel met zeer hoge graad van beveiliging die draait op Google Android. Dit soort toestellen worden doorgaans gebruikt in het leger of in bepaalde overheidsdiensten en zijn een pak complexer dan een doorsnee smartphone.

Volgens National Defense Magazine zal de telefoon goedkoper zijn dan gelijkaardig beveiligde toestellen die doorgaans tienduizenden dollars per stuk kunnen kosten. Maar het is niet de bedoeling om er mee te concurreren met de iPhone of BlackBerry.

[related_article id=”161920″]

Boeing zegt dat de telefoon eind 2012 zal verschijnen. Specificaties of beelden worden niet vrijgegeven maar volgens het bedrijf vormt het toestel een antwoord op de trend waarbij populaire consumententoestellen ook op de bedrijfsvloer worden gebruikt.

Die trend, bring your own device of BYOD, heeft als nadeel dat doorsnee telefoons moeilijker te beveiligen zijn dan pakweg de BlackBerry van het bedrijf. Voor bepaalde profielen zoals FBI-agenten of diplomaten ligt dat nog gevoeliger omdat zij met geheime informatie omgaan. Een androidtelefoon die toch over verhoogde beveiligingsfuncties beschikt, kan hier de gulden middenweg bewandelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business