Nieuws

Robots gaan asteroïden ontginnen (foto’s)

Het bedrijf Planetary Resources start een project waarin het een zwerm robots asteroïden wil laten ontginnen, op zoek naar waardevolle natuurlijke hulpmiddelen.

Het project concentreert zich in het begin om waterrijke asteroïden. Als ze hun missie succesvol voltooien, betekent dat dat we het zonnestelsel op een meer complexe manier en op een grotere schaal kunnen ontdekken. In theorie komt zo zelfs het koloniseren van planeten binnen handbereik.

In de ruimte kan de aanwezigheid van levensondersteunende vluchtige stoffen sleutelelementen bevatten voor levende organismen: hydratatie, lucht die je kunt indademen, bescherming tegen straling en zelfs productiemogelijkheden.

Goedkoop en veel
Door gebruik te maken van de modernste innovaties in commerciële micro-electronica, medische toestellen en informatietechnologie op manieren die traditioneel niet gebruikt worden bij robotruimtetuigen, zegt Planetary Resources dat het robotische onderzoekers wil maken die aanzienlijk goedkoper zijn dan huidige systemen. Dat willen ze doen door een zwerm van relatief goedkope werkbots te lanceren in plaats van één duur ruimtetuig.

Door gebruik te maken van het beste in commerciële ruimte-innovatie, aanpasbaarheid en snelle fabricage zegt Planetary Resources  dat deze robotonderzoekers goedkoop en talrijk zullen zijn. Op die manier kunnen de robots grotere risico’s nemen zonder de hele missie in gevaar te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business