Deze week lanceerde Google de dienst Google Drive, een virtuele harde schijf op het internet. Gratis online opslag, het klinkt ons als muziek in de oren. In het artikel ‘Een eerste blik op Google Drive’ krijg je een blik op de rozengeur en manenschijn van deze dienst. De minder mooie kanten worden belicht in het […]

Deze week lanceerde Google de dienst Google Drive, een virtuele harde schijf op het internet. Gratis online opslag, het klinkt ons als muziek in de oren. In het artikel ‘Een eerste blik op Google Drive’ krijg je een blik op de rozengeur en manenschijn van deze dienst. De minder mooie kanten worden belicht in het artikel ‘Bezit Google je bestanden op Drive?’ Blijkt immers dat de gebruiksvoorwaarden van Google nogal nadelig zijn voor de gebruiker.

Voorts schreven we deze week over 9.300 IT-vacatures die maar niet ingevuld geraken. Technologiesectorfederatie Agoria luidt alarm en roept meer mensen op om voor IT te kiezen.

Nog een artikel dat de moeite waard was deze week gaat over navigatietoestellen. Nu steeds meer mensen een smartphone hebben met gps, zijn aparte navigatietoestellen misschien overbodig. Heeft het dus nog zin om een gps-toestel te kopen?

Voor de liefhebbers van pc-onderdelen hebben we ook nog een leuke: een review van de nieuwe 22nm-Intelchip. De nieuwe Ivy Bridge-processors zijn een evolutie naar betere efficiëntie, en dat uit zich in een beperkte prestatiesprong. Het lage verbruik is indrukwekkend gezien de prestaties.


Gerelateerde artikelen

Een eerste blik op Google Drive

Na jaren speculatie is Google Drive er eindelijk. Een waardige concurrent voor Dropbox en Skydrive, maar tegelijk geen revolutie.

Bezit Google je bestanden op Drive?

Wie bestanden uploadt naar Google Drive bezit ze nog wel, maar Google mag ermee doen wat het wil. De gebruikersovereenkomst van Google Drive ligt al meteen onder vuur om de manier waarop de informatiegigant zich rechten toe-eigent. Die wijkt sterk af van hoe Dropbox en Skydrive met je bestanden omgaan. Dit zeggen concurrerende diensten van […]

9.300 IT’ers te weinig in België

Uit een enquête van Agoria ICT blijkt dat Belgische bedrijven 9.300 vacatures voor IT’ers niet ingevuld krijgen. Maar echt eenvoudige oplossingen zijn er niet. Agoria heeft zelfs een ranglijst opgesteld van het soort IT’ers dat in België zeldzame diersoorten zijn geworden. Op de eerste plaats gaat het over zakelijke IT-analisten en adviseurs en in de […]

Heeft het nog zin gps-toestellen te kopen?

Ze zijn dunner, slimmer en betaalbaarder dan ooit, maar heeft het nog zin een gps-toestel te kopen nu je net zo goed met je smartphone op je bestemming raakt? Een gps-toestel scoort hoog in het lijstje ‘dingen waarvan ik niet weet hoe we ooit zonder konden’, samen met Google, mobiele telefoons en Nutellapannenkoeken. In het […]

Nieuwe 22nm-Intelchip: efficiëntie troef

De nieuwe Ivy Bridge-processors zijn een evolutie naar betere efficiëntie, en dat uit zich in een beperkte prestatiesprong. Het lage verbruik is indrukwekkend gezien de prestaties.