Nieuws

Wat je dit weekend miste

De rode telefoon bestaat nog steeds. Oorspronkelijk bedoeld als directe communicatielink tussen de Sovjet- en de Amerikaanse President, moest de telefoon misverstanden voorkomen zodat er niet per ongeluk een oorlog start. Maar de nieuwe versie is een beveiligd communicatiekanaal dat uitsluitsel moet brengen bij vermoedens over een cyber-aanval, schrijft The Washington Post.

Dit weekend kwam Ubuntu 12.04 uit, Precise Pagolin. Dit is een LTS-versie, wat wil zeggen dat ze voor lange termijn ondersteund zal worden. Meestal betekent dit dat er ook geen nieuwe en opwindende software wordt toegevoegd. Maar dit keer is er toch een nieuwigheid: de HUD, een functie die probeert te raden wat je nodig hebt aan de hand van woorden die je intikt. ZDNet.co.uk vertelt je er meer over.

Nieuws over piraterij kan ook hartverwarmend zijn. The New York Times pakt uit met het verhaal van een 92-jarige veteraan uit de tweede wereldoorlog. Hij maakt illegale kopieën en stuurt ze naar soldaten in Irak en Afghanistan.

Speculatie over een zakelijke tablet van HP. Die allicht met Windows 8 gaat werken. CNet heeft de details.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business