Nieuws

Microsoft sloopt interface Aero uit Windows 8

Microsoft maakt bekend dat de transparante Aero-interface van Windows Vista/7 geen onderdeel meer zal uitmaken van het aanstaande Windows 8.

Aero Glass, dat een glasachtige laag toevoegt aan programmavensters, taakbalken en andere oppervlakken, maakte voor het eerst zijn opwachting in 2006 met de lancering van Windows Vista. De interface moest Windows er destijds aantrekkelijker laten uitzien, maar het bedrijf zegt dat Aero inmiddels niet meer van deze tijd is.

“Het simuleren van  nep-realistische materialen (zoals glas en aluminium) op het scherm ziet er nu gedateerd en cliché uit, maar in die tijd, was het erg in de mode”,  beweert Jensen Harris, hoofd programmabeheer voor de Windows-gebruikerservaring.

[related_article id=”161452″]

Microsoft vervangt Aero door een interface die er ‘schoner en frisser uitziet” en meer past bij de Metro-interface die zo’n prominente rol gaat spelen in het nieuwe besturingssysteem. Vensterhoeken zullen niet meer worden afgerond en weerspiegelingen en schaduwen verdwijnen uit de desktopomgeving.

Harris grijpt de blogpost meteen aan om de lange evolutie te beschrijven van de Windows-interface door de jaren heen, als je er de tijd voor hebt.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business