Shoebox: foto’s uit de oude doos

Vroeger maakten we foto’s niet met onze telefoon of digitale camera,maar met een ouderwets analoog toestel. Met de app Shoebox kun je die foto"s overal meenemen en delen.

Het idee achter Shoebox is heel simpel: veel mensen hebben nog schoenendozen vol foto’s. Aan deze foto’s kleven vaak nog herinneringen die je met anderen wilt delen. In Shoebox doe je dat dus letterlijk met een ‘schoenendoos’. Elke verzameling foto’s heet geen album, maar een schoenendoos.

Een foto van een foto van een foto …
Foto’s krijg je door een foto te maken met jouw smartphone van de originele foto. Deze foto is vaak door de vreemde hoek waaronder je de smartphonecamera gebruikt wat uit verhouding. Het perspectief wordt door Shoebox uitstekend hersteld. Eerst worden de randen van de foto automatisch herkend en daarna krijg je nog de mogelijkheid om de randen aan te passen. De foto wordt daarna weer in de goede verhouding gemaakt.

[related_article id=”158256″]

Helaas laat de camerakwaliteit van veel smartphones flink te wensen over en blijkt het bijna onmogelijk om een goed, duidelijk beeld te maken van een glansfoto. Hierdoor is Shoebox helaas geen goed alternatief voor een echte digitaliseringsdienst. Het is echter wél erg leuk om oude foto’s te delen met vrienden en familieleden.

Website
De foto’s worden, wanneer je dat wilt, automatisch geüpload naar de website 1000memories.com. Die biedt een overzicht van jouw schoenendozen en je kunt er foto’s bekijken en delen. Ook kun je ingescande foto"s op je computer uploaden naar je account. De website is, net als de app, erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Shoebox is gratis beschikbaar  voor de iPhone, iPad en iPod Touch en voor Android

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business