Door de opkomst van tablets zijn puzzelboekjes een pak minder populair om dode momenten te vullen. ‘If you can"t beat them, join them’, menen ze bij Denksport. Om met de tijd mee te gaan, heeft Denksport zijn puzzelboekassortiment nu ook op de iPad uitgebracht. Geen gespeur meer naar pennen, gewoon lekker ongecompliceerd puzzelen op je […]

Advertentie

Door de opkomst van tablets zijn puzzelboekjes een pak minder populair om dode momenten te vullen. ‘If you can"t beat them, join them’, menen ze bij Denksport.

Om met de tijd mee te gaan, heeft Denksport zijn puzzelboekassortiment nu ook op de iPad uitgebracht. Geen gespeur meer naar pennen, gewoon lekker ongecompliceerd puzzelen op je tablet. De Denksport-app biedt vijf verschillende puzzelsoorten: woordzoekers, sudoku’s, kruiswoordraadsel, doorlopers en cryptogrammen. Van elke soort zijn er een aantal gratis puzzels beschikbaar. Wil je meer, dan zul je één van de puzzelboekjes moeten downloaden. Die variëren in prijs van € 0,79 tot € 1,59 en zijn daarmee dus goedkoper dan een papieren puzzelboekje. Denksport heeft voor België en Nederland een aparte app uitgebracht.

De app is overzichtelijk vormgegeven. Bovenin beeld staan de verschillende soorten puzzels, waar je makkelijk doorheen kunt swipen. Als je op de puzzelsoort van je keuze tikt, krijg je onderin beeld de beschikbare puzzels te zien. Vooral de woordzoekers spelen erg intuïtief op de iPad: de gezochte woorden streep je als het ware door met je vinger. Bij de overige puzzels vul je de letters in via het toetsenbord.

[related_article id=”161563″]

Waar je bij papieren kruiswoorden, cryptogrammen en doorlopers altijd een overzicht van de gezochte woorden op dezelfde bladzijde hebt staan, is dit in de app niet het geval. Je tikt op het vak in de puzzel om de omschrijving te zien. Dat werk an sich prima, maar het met zo’n overzichtje kon je nu juist nadenken over meerdere woorden. Dat is toch wel een gemis dat dit in de app niet mogelijk is. Wil je jezelf iets meer uitdagen, dan kun je ook tegen de klok spelen. Dit is echter niet zo zenuwslopend als het klinkt: er is geen tijdslimiet waarbinnen je de puzzel op moet lossen, maar in plaats daarvan tikt er bovenin beeld een stopwatch rustig door. Aan jou de taak om zo snel mogelijk te zijn.

Op de genoemde minuten na is de Denksport-app een prima digitale variant van de bekende puzzelboekjes. De app is gratis beschikbaar voor de iPad.