De officiële Twitter-apps komen voor actieve twitteraars enkele geavanceerde functies tekort. Maar gelukkig bestaan er betere alternatieven. Eén van die alternatieven is TweetCaster. TweetCaster bestaat al een tijdje voor zowel Android als iOS. met deze app kan je onder meer bepaalde onderwerpen verbergen uit je timeline of kan je foto’s rechtstreeks vanuit de app bewerken. […]


De officiële Twitter-apps komen voor actieve twitteraars enkele geavanceerde functies tekort. Maar gelukkig bestaan er betere alternatieven.

Eén van die alternatieven is TweetCaster. TweetCaster bestaat al een tijdje voor zowel Android als iOS. met deze app kan je onder meer bepaalde onderwerpen verbergen uit je timeline of kan je foto’s rechtstreeks vanuit de app bewerken. Je kan overigens ook Facebook koppelen en zo je tweet rechtstreeks op Facebook plaatsen.

Er zijn 2 varianten beschikbaar van TweetCaster: TweetCaster for Twitter en TweetCaster Pro for Twitter. Beide versies zijn qua functies gelijk, behalve dat de ‘normale’ versie 1 extra ‘functie’ heeft: advertenties. Wil je daar van af, dan moet je 3,80 euro neertellen.


[related_article id=”161563″]

De app lijkt op het eerste zicht hard op de officiële Twitter app of mobiele website. Zo heb je een tabblad voor je timeline, een tabblad met je mentions en ééntje met je privéberichten. Maar schijn bedriegt. Als je even verder kijkt zie je onmiddellijk dat het toch niet hetzelfde is: smart lists, filters, retweetopties waarbij je commentaar kwijt kan, tweets inplannen om later te posten en integratie met Tweetmarker, waarbij je over verschillende toestellen toch op dezelfde plaats in je timeline blijft zijn enkele van die functies die TweetCaster de moeite waard maken.

Helaas is er ook een nadeel: Twitter heeft onlangs laten weten dat het strenger gaat toekijken op het API-gebruik, waardoor het in de toekomst mogelijk is dat externe Twitter-apps niet meer toegelaten zullen worden op het sociale netwerk. Zo ver komt het hopelijk niet.

TweetCaster is een uitstekende vervanging voor de standaard Twitter app en is te downloaden in de Google Play Store. Om de advertenties uit de app te bannen zal je TweetCaster Pro moeten aanschaffen. Deze app kost 3,80 euro.

Ook voor iOS (iPad, iPhone en iPod touch) is TweetCaster beschikbaar in 2 varianten: TweetCaster for Twitter en TweetCaster Pro for Twitter. Die laatste kost 3,99 euro.