Nieuws

‘Binnenkort meer tablets dan laptops’

Vanaf 2017 zullen er meer tablets dan laptops verkocht worden. En voor netbooks is het tegen dan helemaal game over.

De Apple iPad is immers inmens populair en doet het voorlopig veel beter dan de tablets van andere fabrikanten. Maar er is storm op komst:  Google gaat in zee met Asus om ook tablets te maken, en Microsoft heeft onlangs zijn Surface-tablets aangekondigd. Maar is dat allemaal voldoende om de laptop van de troon te stoten? Analistenbureau NPD DisplaySearch denkt van wel.

Uit de resultaten van hun laatste onderzoek blijkt dat we binnen vijf jaar meer met een tablet zullen werken dan met een laptop. De Netbook, of mini-notebook zal zelfs bijna helemaal verdwijnen. De tabletmarkt wordt verwacht te vervijfvoudigen van tachtig miljoen naar meer dan vierhonderd miljoen verkochte toestellen in 2017.

[related_article id=”161563″]

Tablets worden populairder

Het zou allemaal wel eens veel sneller kunnen gaan dan dat DisplaySearch denkt. Nu Microsoft zijn Windows 8-OS volledig op aanraakgevoelige schermen richt, zullen consumenten eerder geneigd zijn om een tablet te kopen dan een All-in-One PC of losse desktop met touchscreen. Ook Google gaat rechtstreeks in de aanval met zijn Nexus 7-tablet en het gerucht gaat weer de ronde dat Apple met een iPad Mini gaat komen.

De tabletmarkt gaat – na enkele jaren – eindelijk volledig veranderen. Dit hadden Bill Gates en Steve Jobs nooit zien aankomen bij de aankondiging van de Microsoft Tablet PC en de Apple Newton MessagePads, die begin jaren ’90 op de markt kwamen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business