Nieuws

iOS app updates mislukken

Enkele app-ontwikkelaars melden dat updates die de afgelopen dagen in de App Store verschenen crashen na de installatie.

De oorzaak van de crashes is volgens Marco Arment, de ontwikkelaar van Instapaper, bij Apple te zoeken: de update van zijn app verscheen gisteren in de App Store. Onmiddellijk daarna begonnen de crashmeldingen binnen te komen, ondanks dat de app wel werkte toen hij ze naar Apple stuurde. Het reviewteam van Apple had ook geen problemen opgemerkt. Verder is hij niet alleen: ook Rovio, de maker van Angry Birds, meldt problemen met Angry Birds Space HD Free,.

De volgende apps zijn inmiddels ook getroffen door het probleem: GoodReader, Readdle Scanner Pro, Gaia GPS, Pair, Redshift, Flick Soccer, iBike Moto, Please Stay Calm, Pinball Maniacs, Stack the States, Threadnote, Checkout Helper, Metronome+, Phoster, Melodies Pro, MoPho, SMARTReporter (Mac app), PDX Bus, CommBank Kaching en CincyMobile.

[related_article id=”161563″]

Mogelijk is bovenstaand lijstje nog maar het topje van de ijsberg. Het probleem zou namelijk voorkomen bij alle apps die sinds 2 juli een update hebben gekregen.  Marco Arment zegt ook dat app-ontwikkelaars best even wachten met updates uit te rollen totdat Apple het probleem heeft opgelost.

Maar hoe weet je nu dat een app niet werkt door een foutieve update van Apple? Arment heeft een lijstje gemaakt met symptomen van een corrupte update:

  •     De app crasht onmiddellijk na de lancering. Ook nadat je de app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd hebt.
  •     Het toont ook geen laadscherm: het scherm wordt heel even zwart, gevolgd door het Springboard.
  •     Als de update via iTunes verloopt, kan er een foutcode 8234 of 8326 voorkomen.
  •     Mac apps uit de Mac App Store kunnen volgende melding tonen: “[app] is beschadigd en kan niet worden geopend. Verwijder [app] en download ze opnieuw uit de App Store.”

Apple heeft zelf nog geen reactie gegeven op het probleem. Heb jij last van crashende apps nadat er recent een nieuwe versie is verschenen? Laat het ons even weten via Twitter of hieronder in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business