Nieuws

Ultrabooks komen niet van de grond

De Ultrabook, een kleine lichtgewichtlaptop met Intel-processor, voldoet niet aan Intel’s verkoopverwachtingen.

In de eerste zes maanden van 2012 zijn er naar verwachting 500.000 ultrabooks verkocht. Dat aantal ligt ver onder de verwachtingen van Intel. De processormaker maakte zich in het begin van het jaar nog sterk: ‘De Ultrabook zal veertig procent van de laptopmarkt overnemen’, klonk het toen nog.

IDC Analist Jay Chou zegt dat er dit jaar mogelijk één miljoen Ultrabooks over de toonbank zullen gaan. De toekomst zou in 2013 liggen, bij de lancering van Windows 8.

[related_article id=”158256″]

Dit jaar zouden er 225 miljoen laptops over de toonbank gaan. Ultrabooks hebben dus voorlopig minder dan een halve procent marktaandeel.
De MacBook Air, Apples antwoord op de Ultrabook, doet het daarentegen wel goed. In het afgelopen kwartaal werden er 2,8 miljoen MacBooks verkocht, tegenover 2,75 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het succes van de MacBook Air, en het falen van de Ultrabook, ligt mogelijk aan het prijskaartje: voor duizend euro kan iemand ‘een Mac’ hebben, wat vaak als statussymbool gebruikt wordt. Verder is een doorsnee laptop vaak goedkoper dan de Ultrabook-variant, terwijl laptops meestal ook nog eens krachtiger zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business