Belgacom lanceert de gamingdienst OnLive in ons land. Voor een maandelijks bedrag kan je daarmee games streamen naar elk toestel. OnLive is een dienst voor cloudgaming. Kort samengevat krijg je met een abonnement toegang tot een spelcatalogus van (momenteel) een tweehonderdtal titels. Die worden niet gedowload of geïnstalleerd, maar draaien in een datacenter van waaruit […]

Belgacom lanceert de gamingdienst OnLive in ons land. Voor een maandelijks bedrag kan je daarmee games streamen naar elk toestel.

OnLive is een dienst voor cloudgaming. Kort samengevat krijg je met een abonnement toegang tot een spelcatalogus van (momenteel) een tweehonderdtal titels. Die worden niet gedowload of geïnstalleerd, maar draaien in een datacenter van waaruit ze worden gestreamed naar je pc, Mac, tablet of smartphone.

OnLive werd twee jaar terug al aangekondigd door Belgacom, maar de lancering zelf heeft flink wat vertraging opgelopen. Al is België nog maar het tweede Europese land (na het Verenigd Koninkrijk) waar de dienst beschikbaar is.

Concreet kan je op OnLive.be voor 9,99 euro per maand toegang krijgen tot de volledige catalogus. Daarnaast zijn er gratis tests van 30 minuten om een spel al dan niet aan te kopen en kan je een zogenaamde Full PlayPass kopen voor drie of vijf dagen.

Iedereen kan het gamingabonnement nemen, ongeacht je internetprovider. Belgacom internetklanten krijgen wel één maand gratis toegang als ze zich voor 30 september registreren op Belgacom.be/onlive.

De catalogus bestaat momenteel uit iets meer dan tweehonderd titels. Onder meer F.E.A.R 3, Borderlands, Just Cause 2 en Pro Pro Evolution Soccer 2012 staan op die lijst. Volgens Belgacom komen er elke week nieuwe games bij.

Streaming
Het telecombedrijf nam in 2010 al een participatie van 2,6 procent in OnLive. Het gamingbedrijf gebruikt een eigen compressietechnologie om de gamingbeelden vlot van het datacenter naar de gamer te streamen. Het West-Europese serverpark van OnLive staat overigens in België en wordt door Belgacom verzorgd.

Het grote voordeel van cloudgaming is dat je geen pc met zware grafische kaart of processor moet hebben. Zo zal de dienst binnenkort ook beschikbaar zijn op Ouya, de nog te ontwikkelen gameconsole op Android.

Bovendien zijn de games ook te spelen op andere toestellen zoals een tablet of een smartphone, al zijn ze er niet allemaal voor geoptimaliseerd. Ook meekijken of praten met andere spelers zit ingebouwd in OnLive.

Onlive.be, de Belgische website van de gamingdienst zelf, gaat in de loop van deze namiddag online. In afwachting kan je hier alvast de volledige lijst met games bekijken.

Update 16.45 uur:
OnLive is toegankelijk voor iedereen en dus niet enkel voor Belgacomklanten. Wel krijgen zij één maand gratis toegang tot de dienst. We hebben dit aangepast in het artikel.