Nieuws

10 browsergames voor het weekend

Voor de casual gamer zijn browsergames ideaal. Je speelt ze rechtstreeks in je favoriete browser en hoeft er geen geld aan uit te geven. Wij zetten 10 games die de moeite waard zijn op een rijtje.

Runescape
Runescape is terecht een van de meest populaire gratis online multiplayer spelletjes op het web. De graphics zijn in 3D, maar zien er redelijk verouderd uit. Dat heeft gelukkig ook het voordeel dat je geen monster-pc nodig hebt om het spel te draaien. Als speler hang je niet vast aan een klasse, maar word je beter in bepaalde vaardigheden die je zelf kiest.

     

[related_article id=”160734″]

F1 Online The Game
Voor een gratis browsergame is F1 Online The Game bijzonder uitgebreid. Er zit een eenvoudige racer in, waarin je een racewagen bestuurt met je muis. Leuk is dat je hier kiest uit herkenbare teams en tracks. Zo zie je Red Bull Racing en Vodafone McLaren Mercedes voorbij zoeven. Daarnaast bevat het spel ook een managersimulatie, waarin je zelf je team samenstelt met eigen voertuigen die steeds beter worden naarmate je geld steekt in onderzoek, productie enzovoort. Het duurt even om in de vingers te krijgen, en het spel neemt ook zijn tijd om te laden, maar je hebt er een hele boterham aan.

Kingdom Rush
Dit is een van de betere tower defense games. In elk level krijg je enkele plekken waarop je torens kan zetten, en elke toren heeft een effect. Boogschutters schieten bijvoorbeeld pijlen af, kazernes voorzien enkele soldaatjes, bombardiers gooien met bommetjes en tovenaars hebben verschillende spreuken in hun arsenaal. Eens je defensie klaar is, moet je aanvallen van de slechteriken zien te overleven. Naarmate het spel vordert, kan je meer upgrades voor je verschillende torens voorzien en specifiekere strategieën uitwerken. Onder meer te spelen op Armor Games www.armorgames.com en Kongregate www.kongregate.com.

     

Freeciv
De Civilization games zijn ondertussen zo populair, dat ze hun eigen openbronversie hebben. In Freeciv neem je de leiding over een beschaving en gids je hen vanaf de prehistorie tot het tijdperk dat ze schepen de ruimte in kan sturen. Zo kan je bijvoorbeeld zien wat er gebeurt als je met de Belgen de wereld overneemt. Freeciv werkt met beurten, dus is het belangrijk om ver vooruit te plannen. De menu’s in dit spel zijn niet altijd even intuïtief, maar je bent er wel uren zoet mee.

Bejeweled
Deze bekende en verschrikkelijk verslavende puzzelaar vind je makkelijk in een of andere versie online, maar wil je hem ook in HD, dan ben je het best af met de applicatie voor Chrome. Download hem gratis in de Chrome Web Store en hij staat in je applicatiesvenster. Mensen die nog nooit Bejeweled gespeeld hebben, zijn zeldzaam, maar de gameplay is doodsimpel: je klikt twee aangrenzende steentjes aan om hen van plaats te verwisselen en zo combinaties van kleuren te maken en stenen weg te spelen. Meer punten en spectaculaire explosies voor wie uitgebreide combinaties maakt.

Wonderputt
Wonderputt is een bizarre versie van minigolf. Op het surrealistische speelveld gebruik je de muis om de kracht en de richting waarin je de bal speelt aan te geven. Elk nieuw veldje dat je opent, krijgt zijn eigen grappige animatie. Let wel dat het hele speelveld piepklein is, wat het spel er niet makkelijker op maakt. Te spelen op Kongregate en Armor Games.

The Dragon and the Wizard
Zoek de verschillen. Het moet al van de lagere school geleden zijn dat me dat nog is gevraagd. Het internet heeft nogal wat van dit soort games waarbij je binnen een bepaalde tijdspanne de verschillen tussen twee plaatjes moet aanklikken. En daar zijn hele mooie bij, zoals dit verhaaltje over een draak, dat je onder meer kan spelen op King.com en Armor Games. Nog een tip: de postapocalyptische versie van Little Red Riding Hood vind je op dezelfde sites.

Minoto Escape Games
Raap een voorwerp op, gebruik het in een andere locatie om een deurtje te openen, achter het deurtje vind je weer een voorwerp, enzovoort. Minoto maakt ‘point and click’ avonturenspelletjes met bijzonder schattige beelden, en bijzonder weinig logica. Op www.clickx.be/link/minoto vind je een 150-tal breinbrekers, meestal gebaseerd op een sprookje.

Sushi cat
In Sushi Cat (en Sushi Cat 2, en Sushi Cat – The Honeymoon) voeder je een kat sushi zodat ze dikker wordt. Dat doe je door de poes in kwestie op strategische plaatsen boven het veld te laten vallen. Ze botst vervolgens als een rubberen balletje door het veld en raapt alle sushi op tot haar buikje vol is. Ook weer bij Armor Games te spelen.

Talesworth Adventure: The Lost Artifacts
Een puzzelaar waarbij je een stoere maar niet al te snuggere held door een doolhof moet sturen. Het doolhof zelf staat vol poorten, monsters, vallen en richtingaanwijzers. Het is aan jou om te zorgen dat je held netjes alle sleutels en wapens opraapt voordat hij aankomt bij de monsters en de deuren. Je kan hem aansturen met zakken geld, monsters lokken met vlees, en nog van dat leuks. Een spel van Kongregate.

     

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business