Nieuws

Speel Atari arcade games in je browser

Veertig jaar geleden bracht Atari hun eerste videospel, Pong, op de markt. Ter ere van die verjaardag heeft de spelletjesontwikkelaar, in samenwerking met Microsoft, Atari Arcade gelanceerd. De website biedt een aanbod van de meest populaire Atari games om rechtstreeks in je browser te spelen.

De spelletjes zijn gratis te spelen en bovendien zijn ze volledig in HTML5 geschreven. Je hebt dus geen Flash, Java of andere plug-in nodig. Dat betekent dat je de games in eender welke moderne browser met HTML5-ondersteuning kan spelen, ook op je smartphone of tablet. De games zijn trouwens geoptimaliseerd, zodat ze ook via een touchscreen heel gemakkelijk te bedienen zijn.

Bovendien hoef je niet alleen te spelen. Atari Arcade laat je toe om het op te nemen tegen je vrienden op Facebook en Twitter. Je kan daarnaast ook achievements verzamelen en strijden om de hoogste score, zoals op een echte arcade.

[related_article id=”161452″]

Atari Arcade biedt momenteel al acht echte klassiekers aan: Asteroids, Combat, Centipede, Lunar Lander, Missile Command, Pong, Super Breakout en Yar’s Revenge. Het is de bedoeling dat dit aanbod nog verder wordt uitgebreid over de komende maanden.

     

arcadeatarifungameshtml5microsoftnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen