Nieuws

Valve start met verkoop software op Steam

Valve gaat naast spelletjes ook reguliere software verkopen via zijn Steam-platform. Het bedrijf voegt comfort toe dat het ook aanbiedt voor zijn games.

Valve kondigde al in de zomer aan dat het zou starten met softwareverkoop, maar moest de lancering van de nieuwe winkelschappen een maand vooruitschuiven. Vanaf nu zijn titels als ArtRage Studio Pro en benchmarksoftware 3Dmark Vantage rechtstreeks te koop via het online platform.

De fabrikant, die ook verantwoordelijk is voor spellen als Left 4 Dead en de Portal-serie, zal kopers van de programma’s enkele extra’s bieden die hen over de streep moeten trekken. Zo kunnen eigenaren van het programma GameMaker Studio bijvoorbeeld hun werk in de cloud opslaan, bij de dienst Steam Workshop. Hier kunnen zij hun voortgang ook delen met andere Steam-gebruikers.

Daarnaast ontvangen de programma’s automatische updates en snelle installatie, wat ook al geldt voor de games die verkrijgbaar zijn via Steam.

Druk, druk, druk
Valve heeft er een aantal drukke maanden op zitten. Het lanceerde een bètaversie van Steam voor Linux, werkt aan een eigen spelconsole en introduceerde een nieuwe modus voor grote schermen, die de spellen in zijn assortiment beter geschikt moeten maken voor de televisie.

Om de lancering van de softwaresectie in Steam te vieren, geeft Valve in de eerste week tien procent korting op alle verkrijgbare software.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business