Nieuws

Hoe zet je apps vast op het startscherm van Windows 8? (video)

Je hebt een nieuwe Windows 8-tablet, notebook of pc gekocht en nu zijn simpele handelingen ineens niet meer zo eenvoudig. We tonen je hoe je apps vastmaakt aan het startscherm.

Het beginpunt van alle handelingen in Windows 8, het Modern-startscherm zit vol grotere en kleinere tegels. Die kun je naar wens rangschikken door ze met de muis te verslepen, maar na verloop van tijd wil je je favoriete apps vooraan zien in plaats van de standaardapps die Microsoft meelevert.

Daarom leren we je hoe je programma’s op het startscherm kan vastpinnen. Zoals je hieronder kunt zien, kun je daarvoor rechtstreeks naar je programmabibliotheek gaan, de gewenste app opzoeken en aan het startscherm toevoegen. In een andere video tonen we je hoe je items weer van het startscherm kunt verwijderen.

Apps vastpinnen op het startscherm bij touchscreens

Het toevoegen van apps aan je startscherm is in principe simpel uit te voeren op een touchscreentoestel, maar je moet wel even weten hoe het zit. Veeg vanaf de onderrand van je scherm naar boven, kies voor alle apps, zoek de app die je wilt vastprikken en schuif de tegel naar boven of onderen. Je kunt nu in de optiebalk de app naar het startscherm transporteren.

Apps vastpinnen op het startscherm met muis en toetsenbord

De procedure voor traditionele toestellen met Windows 8 is licht anders. Om bij alle geïnstalleerde apps te geraken, klik je met de rechter muisknop op het startscherm en een balk verschijnt onderin in beeld. Klik op "Alle apps".


Zoek nu de app op die je wilt vastpinnen en klik met de rechter muisknop op het programma. Dezelfde balk verschijnt nu in beeld, maar nu vind je de optie "Vastmaken aan startscherm". Klik die aan en het programma verschijnt onmiddelijk op de startpagina. Versleep het icoontje naar de plek waar je hem het liefste hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business