Je hebt een nieuwe Windows 8-tablet, notebook of pc gekocht en nu zijn simpele handelingen ineens niet meer zo eenvoudig. We tonen je hoe je het startscherm opkuist, voor zowel touchscreens als muis en toetsenbord. De lappendeken die het startscherm van Windows 8 is, raakt al snel overvol met alle nieuwe apps en programma’s die […]

Advertentie

Je hebt een nieuwe Windows 8-tablet, notebook of pc gekocht en nu zijn simpele handelingen ineens niet meer zo eenvoudig. We tonen je hoe je het startscherm opkuist, voor zowel touchscreens als muis en toetsenbord.

De lappendeken die het startscherm van Windows 8 is, raakt al snel overvol met alle nieuwe apps en programma’s die je hebt geïnstalleerd. Het is dus zaak  om een beetje orde te houden in de tegelmuur, die je met een aantal snelle handelingen anders kunt inrichten.

Apps verwijderen van het startscherm voor touchscreen

Het verwijderen van apps uit het startscherm van Windows 8 is erg eenvoudig. Houd je vinger ingedrukt op een apptegel, schuif naar boven of beneden en de appbalk komt in beeld. Kies nu voor de optie Losmaken van Start en de app verdwijnt meteen.


 

Apps verwijderen van het startscherm voor muis en toetsenbord

Ook voor reguliere notebooks en thuiscomputers is het verwijderen van een apptegel uit het startscherm eenvoudig. Klik met rechts op het programma dat je wilt verwijderen en kies voor de optie Losmaken van Start.


Voor sommige tegels is het daarnaast mogelijk om ze groter of kleiner van formaat te maken. Daarvoor klik je opnieuw met rechts op een apptegel en er verschijnt in de menubalk de optie ‘groter’ of ‘kleiner.’ Let wel dat deze optie niet voor alle apps werkt, al hopen we dat dit in de toekomst zal veranderen.


Vergeet overigens niet dat je, net als in Windows Phone, de positie van apptegels op het startscherm kunt verplaatsen door je vinger ingedrukt te houden op een apptegel (of linker muisknop ingedrukt houden) en de tegel te verhuizen naar de gewenste plek op het scherm.

De andere tegels schuiven dan op om plek te maken voor de app.

Advertentie