Nieuws

Veelzijdige gratis wekker voor Windows

Gratis wekkerprogramma’s voor Windows zijn dun gezaaid en daarom is AbAlarm Free een aangename verrassing.

Het is vreemd genoeg moeilijk om een wekker voor je pc te vinden zonder er voor te hoeven betalen. En zo’n programmaatje kan nuttig zijn voor allerlei dingen. Dus niet alleen om je ’s ochtends wakker te maken, maar ook als kookwekker of herinnering bij het afronden van projecten.

[download_file]

In AbAlarm Free vonden we een nuttig alternatief, dat nog niet eens zo slecht in elkaar zit. Voor het alarmgeluid kun je kiezen uit een aantal meegeleverde geluiden, maar het is ook mogelijk om mp3-bestanden te selecteren of het geluid weg te laten en in plaats daarvan een tekstboodschap in beeld te brengen.

Een van de handigste mogelijkheden is uiteraard de kalender, waarmee je op specifieke dagen en tijdstippen een signaal kunt laten afgaan. Het tabblad waar je dit kunt instellen, is verrassend veelzijdig, met mogelijkheden om aanzichten voor de werkweek te kiezen of het schema per maand in te stellen.


Pizzawekker
Er is ook een leuke optie voor het instellen van een kookwekker voor pizza’s of thee. Hoewel AbAlarm Free gedeeltelijk in het Duits is, hadden we weinig moeite om de theesoorten te begrijpen die allemaal hun eigen tijd hebben om te trekken. Ook bij de pizzawekker kun je bepaalde pizzaoorten kiezen, al is het handiger om een tijdstip in te stellen.


Het is zelfs mogelijk om een bepaalde actie te koppelen aan een specifiek tijdstip, zoals het openen van een programma of het afsluiten van de pc.

We moeten er wel bij zeggen dat je jezelf verplicht na installatie moet registreren voor AbAlarm Free en dat er een advertentie in het hoofdvenster staat.

Voor het eerste obstakel kun je simpelweg een dienst als Mailinator gebruiken en de advertentie stoort nauwelijks tijdens het gebruik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business