Nieuws

Need for Speed: Most Wanted is één grote speeltuin

Voordelen
Supersnelle actie
Auto's met officiël licentie
Eén grote speeltuin
Nadelen
Je speelt niet als politie
Verplichte missies per wagen
Geen 'Takedown'-camera
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
De makers van het sublieme Burnout Paradise mogen opnieuw aan de slag met Need for Speed. Tijd om de politie een lesje te leren.

De Need for Speed-reeks is altijd een reeks geweest met de nodige ups en downs. Sinds EA Games Criterion heeft aangeduid om zich te ontfermen over de reeks, gaat het opnieuw in stijgende lijn.

Most Wanted probeert om het briljante Burnout Paradise te toppen, en slaagt daar wonderwel bijna in.

Supersnelle stunts
Most Wanted gaat niet om realisme, maar om pure snelheid, slippen, en vooral veel vliegen door de lucht. Alles gaat supersnel, en elke bolide in het spel reageert ongeveer hetzelfde. Enkel hun topsnelheid en hun gewicht zijn de twee bepalende factoren.

De stad Fairhaven biedt plaats voor genoeg stunts en lange rechte banen waar je op topsnelheid auto’s in beide richtingen moet vermijden. Tel daarbij regelmatig ook nog eens de politie die het je moeilijk maakt, en je hebt het ideale recept voor plezier.

Dat plezier siert ook het eerste uur in het spel. Je krijgt een grote stad als speeltuin, en er valt heel veel in te beleven. Alle tien auto’s zijn vanaf de start beschikbaar, je moet er enkel naar op zoek in de stad. Naast de snelle racebolides zoals Lamborghini of Porsche, is er ook plaats voor exotische machines zoals de Ariel Atom of de Marussia B2.

Elke bolide herbergt vijf à zes missies, en daarna moet je op naar de volgende. Dat vinden we zonde, want als je net een auto hebt gevonden die je goed ligt, dan moet je al weer naar de volgende.

Vaarwel "Takedown"-camera
Most Wanted biedt je ongeveer een zestigtal missies, voordat je alles hebt bereikt in de singleplayer. Tijdens die missies speel je niet één keer de politie, onbegrijpelijk. Niets is leuker dan af en toe in de huid van de politie te kruipen, om daarna lekker de slechteriken van de baan te rammen. Zelfs in multiplayer kun je het niet.

Bovendien heeft de officiële licentie van automerken ervoor gezorgd dat de crashes er weinig realistisch uit zien. Speel even Burnout Paradise om te zien hoe het eigenlijk wel moet. Blijkbaar zien de luxemerken niet echt graag hoe hun auto’s tot puin crashen. Ook de alom bekende ‘Takedown’ camera is niet meer. We laten stiekem een traantje…

Uitdagende online multiplayer
Online gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Letterlijk, want al de vooruitgang in de singleplayer wordt teniet gedaan. Je start helemaal opnieuw online in allemaal gelijkaardige uitdagingen.

EA’s bekende Autolog maakt opnieuw zijn opwachting, en het werkt nog steeds even verslavend. Alle verrichtingen van je vrienden worden continu in je gezicht gesmeten, waardoor je steeds geprikkeld wordt om beter te doen.

Need for Speed: Most Wanted is de beste Need for Speed-game sinds lange tijd, maar we hadden toch liever alles nog meer in een Burnout Paradise sausje willen zien. Desondanks is Most Wanted pure fun, van de eerste tot de laatste minuut. Klakkeloos rond rijden, overal tegen knallen, extreme sprongen maken en de politie ontwijken blijft erg lang leuk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business