Nieuws

Windows 8 crasht minder dan Windows 7

Crasht Windows 8 meer of minder dan Windows 7? Op welke toestellen staat het geïnstalleerd? Hoeveel Blue Screens of Death zien de gebruikers per maand?

Soluto heeft een aantal statistieken vrijgegeven die een licht proberen te schijnen op Microsofts nieuwste besturingssysteem. De cijfers zijn gebaseerd op anonieme data die Soluto bij zijn gebruikers verzamelde.

Volgens deze cijfers is Windows 8 momenteel goed voor 3,12 procent van de geïnstalleerde besturingssystemen. Windows 7 domineert met 69,7 procent, en het verouderde Windows XP is nog steeds goed voor 18,7 procent.

[related_article id=”161452″]


Wat toestellen betreft, is 50,7 procent van de Windows 8-installaties op een desktop terug te vinden, 44,5 procent op een notebook, en 4,6 procent op tablets. Dit is gelijkaardig aan Windows 7, waarvan 48,5 procent installaties op een desktop staan, 49,9 procent op notebooks, en 1,6 procent op tablets.

Ondanks dat Windows 8 in grote mate afhangt van aanraking, is de desktop toch nog steeds het dominante platform. Bovendien haalt de desktop het minste voordeel uit al deze aanraakmogelijkheden.

Wat crashes betreft, lijkt Windows 8 het beter te doen dan Windows 7. Windows 8-gebruikers ervaren zo’n 3,1 crashes per maand, terwijl dat aantal op 7,1 ligt bij Windows 7-gebruikers. Dat kan er mee te maken hebben dat Windows 8 meer robuust is, maar het kan even goed zijn dat gebruikers minder rotzooi geïnstalleerd hebben op Windows 8. Windows Explorer crasht het vaakst op Windows 8.

Uit de cijfers zien we ook dat Windows 8-gebruikers minder te maken krijgen met niet-reagerende apps en Blue Screens of Death dan Windows 7-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business