Apple is momenteel op zoek naar nieuwe leden voor het Siri-team die vloeiend, voor de spraakassistent nog onbekende, talen spreken. Het lijkt erop dat Siri binnenkort meer talen zal gaan ondersteunen. Apple heeft een vacature online gezet voor een tijdelijke job van zes maanden bij het team achter de spraakassistent. Het team is op zoek naar […]


Apple is momenteel op zoek naar nieuwe leden voor het Siri-team die vloeiend, voor de spraakassistent nog onbekende, talen spreken.

Het lijkt erop dat Siri binnenkort meer talen zal gaan ondersteunen. Apple heeft een vacature online gezet voor een tijdelijke job van zes maanden bij het team achter de spraakassistent. Het team is op zoek naar iemand die naast Engels, ook vloeiend Arabisch, Chinees, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Koreaans, Noors of Zweeds spreekt.

Siri is Apples spraakassistent, en zit ingebakken in enkele van de recentere iOS-toestellen. De spraakassistent kan voor jou onder meer berichten versturen, telefoontjes plegen, informatie opzoeken, en je agenda raadplegen.


[related_article id=”158256″]

Momenteel spreekt Siri een tiental talen. Nederlands hoort daar nog niet bij. Wil je met de spraakassistent communiceren, dan is Engels, Frans of Duits waarschijnlijk je beste kans. Voorlopig dan toch, want de nieuwe vacature doet vermoeden dat Siri binnen enkele maanden ook Nederlands zal begrijpen.