Nieuws

Van fotokader tot watermerk

Van fotokader tot watermerk

Plaats je foto’s ergens online dan loop je het risico dat anderen met de plaatjes aan de haal gaan. Dat kan je op verschillende manieren ontraden: het plaatsen van een watermerk is er één van. Met GoodFrame zet je zo’n watermerk desnoods op een ganse batch foto’s tegelijk.

Met GoodFrame kan je foto’s van vier verschillende ‘extraatjes’ voorzien: een frame, een logo, een handtekening en een watermerk. Als je dat verkiest, kan je deze onderdelen zelfs allemaal tegelijk op je foto’s kwijt.

In de gratis versie van GoodFrame kan je geen verloopkleuren instellen voor je frames, maar het is wel mogelijk de transparantiegraad vast te leggen. Verder kan je zo’n frame in verschillende lagen samenstellen, telkens met een andere kleur, dikte, radius en positie.

Handig is wel dat je met behulp van een pipetje snel een geschikt kleur uit de foto kan opvissen. Elk ontwerp laat zich vervolgens als een ‘preset’ opslaan, zodat je dat ook op andere foto’s met één muisklik kan toepassen.

[download_file]

Uiteraard kan je eigen tekst voorzien voor de ‘handtekening’ en het watermerk, maar ook de kleur en de transparantie zijn instelbaar. Een watermerk kan je bovendien herhalen (als in een tegelpatroon) en laat je ofwel recht ofwel in een hoek van 45° op je foto verschijnen.

Standaard komt een handtekening in de hoek rechtsonder je foto terecht, maar ook dat laat zich probleemloos aanpassen. Dat geldt trouwens ook voor het logo: zo’n logo is niets anders dan een tweede plaatje dat zich als een inset bovenop je basisfoto laat positioneren.

Ten slotte kan GoodFrame je foto’s ook nog bijsnijden of herschalen. Veel mogelijkheden heb je hier evenwel niet: het blijft beperkt tot het aangeven van de gewenste hoogte en breedte (in pixels) en de beoogde kwaliteit (draft, web, screen en print).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business