Nieuws

Sprookjes van Grimm gevierd met Google Doodle

Vandaag exact 200 jaar geleden publiceerden de gebroeders Grimm hun sprookjesverzameling Kinder- und Hausmärchen. Google viert de verjaardag met een geanimeerde Doodle op haar startpagina.


De broers Jacob en Wilhelm Grimm, beide taalkundigen, publiceerden in 1812 een verzameling van 156 sprookjes en verhalen, afkomstig uit de verschillende hoeken van de Duitse landen. In latere edities werden daar nog enkele verhalen aan toegevoegd, waardoor er uiteindelijk 201 sprookjes in de bundel werden opgenomen.

Veel van die sprookjes hebben de tand des tijds goed doorstaan, en worden nu nog steeds in één of andere vorm verteld. Er zijn talloze boeken en films gebaseerd op de verhalen. Zo heeft Disney bijvoorbeeld een hele hoop sprookjes verfilmd, en zelfs dit jaar kwam er nog eens een ietwat donkere remake van Sneeuwwitje.

[related_article id=”158901″]

Ter ere van de 200ste verjaardag van de Kinder- und Hausmärchen heeft Google een geanimeerde Doodle gecreëerd. Die vertelt in een twintigtal panelen het verhaal van een van die andere populaire sprookjesfiguren: Roodkapje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business