Nieuws

Kingston perst een terabyte in usb-stick

Kingston gooit hoge ogen met de allereerste usb-stick die een terabyte aan data kan wegstouwen. Maar de gadget zal waarschijnlijk meer kosten dan je hele pc bij elkaar.

De dataspecialist maakte tijdens International CES in Las Vegas de volgende generatie bekend van zijn DataTraveler HyperX Predator 3.0. Die is nu al in staat om 512 GB op te slaan, maar met zijn opvolger doorbreekt Kingston voor het eerst de terabytegrens voor de kleine accessoires.

De HyperX Predator heeft niet alleen meer opslag dan een gemiddelde harde schijf, maar is uitgerust met ondersteuning voor usb 3.0. Dat moet zorgen voor theoretische leessnelheden van 240 MB per seconde en schrijfsnelheden van 160 MB per seconde. Het heeft dus nog niet de snelheidsverbetering in huis die de USB 3.0 Promoter Group eerder deze week aankondigde tijdens CES 2013.

[related_article id=”152275″]

Het nieuwe topmodel is gevat in een stalen behuizing met zinklegering, waardoor het roestvrij en extreem duurzaam moet zijn. Kingston geeft je bovendien een garantie van vijf jaar, iets wat je bij de gemiddelde usb-stick niet snel zult aantreffen.

Het enorme opslagvermogen, de luxueuze behuizing en de hoge overdrachtsnelheden zullen ook zeker in de prijs terugkomen. Volgens Pocket Lint zal het nieuwe topmodel 3.400 dollar (ongeveer 2.600 euro!) kosten, waarmee het niet alleen het opslagvermogen maar ook de verkoopprijs van de vorige generatie verdubbelt.

De DataTraveler HyperX Predator 3.0 moet ergens in de komende maanden in de winkel ligggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business