Nieuws

Google Translate: altijd een vertaler op zak

Wie op reis gaat naar een exotische bestemming maar de lokale taal niet beheerst, kan terecht bij vertaalhulp Google Translate.

Google Translate is de ideale partner in het buitenland. De applicatie kan woorden en zinnen vertalen in meer dan zestig verschillende talen, waaronder zelfs de meer exotische zoals Urdu, Tagalog of Lao.

Vertalen gaat heel eenvoudig. Zoals we dat gewend zijn van Google is de app heel minimalistisch ontworpen, en zijn de verschillende mogelijkheden onmiddellijk zichtbaar.

Je selecteert eerst een invoertaal, en de taal waar je naar wilt vertalen. Vervolgens kan je tekst intypen of inspreken. Google Translate biedt je onmiddellijk een accurate vertaling. De zinsbouw is niet altijd helemaal correct, maar je boodschap zal alleszins worden begrepen.

Raak je niet wijs uit de straatborden in Rusland? Dan neem je gewoon een foto, en de app zal de borden voor jou vertalen. Vraag je je af wat een bepaald Japans teken betekent? Dan teken je het over met je vinger, en Google Translate probeert het te interpreteren.

Opgelet: Google Translate maakt gebruik van het internet om vertalingen uit te voeren. Is er geen wifi in de buurt, dan moet je dus je mobiele data aanspreken. In het buitenland worden daar extra roamingkosten voor in rekening gebracht. Je kan vertalingen wel aan je favorieten toevoegen, zodat deze ook offline beschikbaar zijn.

Google Translate is beschikbaar in de Apple App Store (iOS) en de Google Play Store (Android).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business