Nieuws

Belangrijkste bestanden op je Android veilig in Dropbox

Mensen dragen hun hele leven mee op hun telefoon. Met DropSpace voor Android voorkom je mogelijke rampen en synchroniseer je je belangrijkste bestanden automatisch naar Dropbox.

IT-gebruikers ervaren het maken van backups nog altijd als één van de vervelendste klusjes die er maar zijn. Maar als je het niet doet, ben je een dezer dagen vrijwel zeker de pineut, als je harde schijf het opgeeft of een crash je systeem lamlegt.

Als smartphonegebruiker is het gevaar van bestandsverlies eigenlijk nog veel groter. Na verlies of  diefstal ben je in één klap muziek, foto’s en documenten kwijt. Uiteraard kun je via steeds meer diensten je bestanden automatisch uploaden, maar DropSpace voor Android gaat een stuk grondiger te werk en geeft je meer controle.

[related_article id=”158662″]

Deze gratis app koppelt een Dropbox-account aan het SD-geheugenkaartje in je smartphone. Je kunt dan draadloos en automatisch backups maken naar de populaire cloudschijf.

Omdat de meeste mensen meer opslagcapaciteit op hun SD-geheugen hebben staan dan een gratis Dropbox-account aankan, is het mogelijk om alleen de belangrijkste mappen te synchroniseren.

DropSpace controleert om het uur of er nieuwe gegevens zijn over te zetten. Het doet dit alleen als je via Wifi verbonden bent, om zo te voorkomen dat je razendsnel door je mobiele databundel heen raast.


Er zijn daarnaast nog enkele handige opties, die zeker van pas zullen komen voor veeleisende gebruikers. Je kunt DropSpace als service op de achtergrond draaien (wat niet zo best is voor je batterijleven), bestanden in je Dropbox automatisch wissen als je ze van je SD-kaartje hebt verwijderd en je kunt tenslotte notificaties blokkeren van de app.

DropSpace doet twee dingen goed. Het behoedt je voor een ramp en maakt het proces een stuk eenvoudiger dan je normaliter gewend bent van backupprogramma’s.

iCloud is het niet, maar deze app kan een levensredder zijn voor een grote groep Android-gebruikers. Haal het in huis via Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business