Nieuws

Verrijk je visitekaartje of website met een QR-code

Een QR-code is een blokjespatroon dat je kan scannen, en waar een 'boodschap' achter verscholen zit. We leggen uit hoe je je eigen QR-code kan maken.

QR-codes duiken steeds vaker op. Je vindt ze onder meer in tijdschriften, of op advertenties en verpakkingen. Maar je kan ook zelf eenvoudig zo"n code maken, om bijvoorbeeld je visitekaartje te verrijken. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Een QR-code is opgebouwd uit een uniek blokjespatroon,en kan gescand worden met een ‘QR-reader’, een beetje zoals in de supermarkt de streepjescodes van je producten gescand worden.

QRCode

[related_article id=”161563″]

Zo’n QR-reader kan je als applicatie installeren op je smartphone of tablet. De verschillende appwinkels bieden heel wat mogelijke kandidaten, maar enkele goede voorbeelden zijn QR Droid (Android), QR Reader (iOS) en QR Code Reader (Windows Phone).

Wanneer je een QR-code tegenkomt, volstaat het om je smartphone boven te halen, de app te openen, en de code te ‘scannen’ met de camera van je toestel. Achter de code kunnen verschillende dingen verstopt zitten, zoals een tekst, een telefoonnummer, contactgegevens, of een website.

Maak je eigen QR-code

1. Er bestaan verschillende websites die voor jou een QR-code kunnen maken, even googlen op ‘QR code generator’ volstaat. Wij kiezen voor qrcode.kaywa.com.

2. Eerst kies je de ‘boodschap’ die je achter de code wil verstoppen. Wij kiezen ervoor om onze QR-code te linken aan een url. Vervolgens klik je op Generate (free).

3. Je persoonlijke QR-code is nu gegenereerd. Je kan de afbeelding opslaan om later af te drukken, bijvoorbeeld op je visitekaartje. Je krijgt ook een HTML-code om op je blog of website te gebruiken.

4. Ten slotte kan je de code testen door ze in te scannen met je smartphone. Heb je je smartphone niet bij de hand, dan kan je de afbeelding hier opladen om te testen of de code goed werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business