Nieuws

HP terug in tabletland met Android-budgetmodel

Hewlett-Packard keert terug in de tabletarena en lanceert op Mobile World Congress een supergoedkope Android-tablet. En er gaan er dit jaar nog veel meer volgen.

Mobile World Congress is nog maar nauwelijks van start en we hebben al de eerste verrassing te pakken. Ondanks het feit dat HP meerdere malen beweerde dat het niet van plan was om weer verder te gaan met de productie van tablets, presenteert het in Barcelona zijn eerste Android-prijsvechter.

De Slate 7, een zeveninchmodel dat draait op Android 4.1 Jelly Bean, zal binnen enkele maanden op de markt komen voor de heel behoorlijke prijs van 150 euro. In een persverklaring zegt de pc-bouwer dat de tablet al in april in de winkels zal verschijnen.

[related_article id=”158901″]

Met een ARM Cortex-AG 1,6 GHz-dualcoreprocessor en ingebouwde Beats Audio zal de Slate 7 het opnemen in de overvolle markt voor kleine Android-tablets. De schermresolutie van 1.024 bij 600 pixels valt wat tegen en er is slechts 8 GB interne opslag, maar de Slate 7 krijgt wel een uitsparing voor microSD-kaartjes.


Volgens the Verge, dat het hoofd van HPs mobiele divisie sprak, is de Slate 7 maar de eerste van vele tablets die dit jaar op de markt gaan arriveren. De Amerikaanse onderneming wil een grote comeback maken op de consumentenmarkt en wil naast deze Nexus 7-concurrent ook de high-end van de tabletmarkt gaan bedienen.

Vorige week doken al geruchten op dat HP zou werken aan een duurdere concurrent voor de iPad, maar tot nu toe had de fabrikant nog ontkend dat het terug zou keren op zijn schreden. De spectaculaire flop van zijn zijn TouchPad, die draaide op PalmOS, ligt nog vers in het geheugen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business