Nieuws

EU zwakt wetten databescherming flink af

De Europese Unie zal zijn strenge wetgeving rond databescherming moeten aanpassen,dat schrijft de Financial Times. De aanpassing zou er komen na bezwaren van negen landen, waaronder België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en druk lobbywerk van de Verenigde Staten.

De voorgestelde wetgeving werd bedacht onder leiding van Viviane Reding, Europees Commisaris voor Justitie> Ze wil een eenduidige set privacyregels opstellen voor alle landen van de Europese Unie. Die regels zijn, volgens de tegenstanders, veel te streng en zouden te veel druk leggen op kleine start-ups en internetbedrijven.

Vivane Reding zelf heeft volgens de Financial Times al aangegeven dat ze een oplossing wil vinden die het wat makkelijker maakt voor kleinere bedrijven. Het Europese Parlement is waarschijnlijk tegen een verzachting van de privacyregels, vermits het via amendementen de wetgeving steeds strenger probeert te maken. Maar het parlement heeft het niet alleen voor het zeggen, en nu er genoeg lidstaten zijn die zich daar voor willen inzetten, zit de kans er dik in dat de databeschermingswetgeving danig verwatert.

[related_article id=”158578″]

Dat is zou goed nieuws kunnen zijn voor grote dataverzamelaars als Google en Yahoo, al wordt de aanpassing waarschijnlijk minder geapprecieerd door veel consumenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business