Nieuws

Wat je als Googlegebruiker moet weten over app-updates Windows 8

Als je een Googlegebruiker bent en met Windows 8 of Windows RT werkt, zijn er een paar dingen die je moet weten na de recente app-updates.

Sinds Microsoft begonnen is met de uitrol van de updates voor mail, agenda en contacten in Windows 8 en RT, heb ik heel wat vragen gekregen over de gevolgen voor synchronisatie met Google Agenda en Gmail.

Eind januari liet het Windows-team weten dat ze van plan waren om de manier waarop de synchronisatie met Google gebeurt, te veranderen. De reden? Google laat de ondersteuning voor Exchange AcviteSync vallen (behalve voor betalende Google Apps-klanten).

[related_article id="161452"]

In tegenstelling tot het Windows Phone-team - dat er voor gekozen heeft om ondersteuning voor de protocollen CalDAV en CardDAV in te bouwen - hield het Windows-team voet bij stuk. Iedereen die zijn Google-account voor 30 januari aan Windows 8/RT had gekoppeld, zou zich geen zorgen moeten maken. Na die datum zou de koppeling niet meer mogelijk zijn.

Maar in praktijk lijkt het toch iets ingewikkelder. The Verge stelde maandag vast dat synchronisatie met Google Agenda na de recente updates was uitgeschakeld. En dat blijkt inderdaad het geval.

Met de nieuwe updates van mail, agenda en adresboek, schakelt Microsoft de synchronisatie van Gmail-accounts over naar IMAP. De officiële verklaring die ik ontving, klinkt als volgt: “In het kader van Googles beslissing om de ondersteuning van EAS stop te zetten, maken we nu gebruik van IMAP voor gebruikers die hun Gmail-accounts willen koppelen.”

Microsoft heeft een aantal nieuwe instructies gepubliceerd voor wie met Google wil synchroniseren nadat ze de app-updates hebben geïnstalleerd:

Als u uw e-mail en contacten wilt synchroniseren, moet u uw bestaande Google-accounts verwijderen en opnieuw koppelen. Als u meer dan één Google-account hebt, kunt u uw contacten maar synchroniseren voor één account. Bovendien kunt u uw Google-agenda niet meer synchroniseren met uw Agenda-app.

Een woordvoerder heeft bevestigd dat de agenda niet langer met Google zal synchroniseren, eenmaal een gebruiker naar de nieuwe updates overschakelt. Zelfs niet bij reeds bestaande koppelingen die dateren van voor 30 januari. IMAP is een protocol dat enkel voor e-mail werkt, dus dat is eigenlijk niet echt verbazend. Maar ik denk dat Microsoft deze plannen gerust in januari al wat duidelijker had mogen aangeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business