Nieuws

Facebook Home massaal gedownload, meningen verdeeld

Facebooks gloednieuwe thuis op Android wordt in minder dan twee weken 500.000 keer gedownload, maar veel gebruikers smijten de app al snel weer van hun telefoon.

De gratis applicatie, die in feite het thuisscherm van Android-toestellen geheel vervangt door de dagelijkse Facebook-mores, had maar negen dagen nodig om de grens van een half miljoen downloads te passeren.

Veel gebruikers, in totaal zo’n 12.000 mensen, voelden zich daarnaast geroepen om een oordeel te vellen over de nieuwe app van ’s werelds grootste sociale netwerk. En het merendeel was ronduit negatief over de kwaliteit van de nieuwe Facebook-app.

Meer dan de helft van de gebruikers (6.139 op moment van schrijven) gaf de laagste score aan Facebook Home. Sommige gebruikers zeggen dat de app hun batterij leegzuigt, terwijl anderen klagen dat het thuishonk van Facebook gebruik van hun smartphone onnodig gecompliceerd maakt en het moeilijker maakt om widgets en notificaties in beeld te krijgen. 

[related_article id=”161563″]


Opvallend daarbij is het grote aantal Android-gebruikers dat de app vrijwel onmiddellijk weer hebben verwijderd van hun toestel. Het lijkt er dus op dat alleen de meest verstokte Facebook-gebruikers hun gading kunnen vinden in de startpagina.

“De app is geweldig, je zult hem net zo leuk vinden als je vrienden”, zegt een gebruiker die Facebook Home vijf sterren geeft. “Ik begrijp mensen niet die meer prijs stellen op een weerwidget dan de nieuwsfeed van hun vrienden.”

Het grote aantal downloads in zo’n korte tijd is indrukwekkend, maar gezien het feit dat de netwerksite een miljard leden kent, is het nog verre van duidelijk of de app werkelijk een succes zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business