Nieuws

Appspecial: 5 leuke vervangers van je Android-startscherm

Ben je het huidige startscherm van je Android zat? Geen probleem, want met deze vijf gratis launchers geef je je smartphone een rigoureuze makeover, waarbij je zelf bepaalt hoeveel werk je er in steekt.

Android heeft een indrukwekkende evolutie doorgemaakt, maar niet iedereen is gecharmeerd van zijn widgets en thuisschermen. Dankzij het open karakter van Googles mobiele platform is het echter een fluitje van een cent om de interface een heel nieuw uiterlijk te geven.

Dat klinkt aanlokkelijk, maar in sommige gevallen kan dat een berg extra werk opleveren waar niet elke Android-gebruiker op zit te wachten. We hebben daarom een aantal gratis apps verzameld, waarvan sommigen de vlijtige tweaker zullen aanspreken, terwijl anderen zonder poespas een nieuwe laklaag over je standaardinterface smeren.


Android-gebruikers die weinig werk willen steken in een ‘makeover’ raden we Buzz Launcher aan of Facebook Home, al is laatstgenoemde wel heel erg gericht op Facebookverslaafden. Lees vooral ook onze korte recensie van de startschermvervanger voor Facebook.

[related_article id=”160734″]

Launcher8, een leuke app die de interface van Windows Phone 8 kopieert, zit een beetje tussen de categorieën in, omdat je wel wat werk zal moeten verrichten om je favoriete apps op de juiste plaats te krijgen.

Apex Launcher en Holo Launcher zijn het meest interessant voor echte geeks, omdat ze grote aantallen thema’s en tweaks aanbieden. Holo Launcher is vooral ook interessant voor eigenaren van een ouder Android-toestel. Het biedt ondersteuning vanaf Android 2.3, terwijl andere alternatieve startschermen alleen werken op de nieuwere smaken van Android. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business