Nieuws

Tablified Market HD gidst je naar goede tabletapps op Android

In tegenstellling tot de iPad is het geen sinecure om apps te vinden voor Android die speciaal zijn gemaakt voor tablets. De app Tablified Market HD helpt je in de juiste richting met goede aanraders.

Google heeft er in de afgelopen jaren alles aan gedaan om zijn mobiele besturingssysteem zoveel mogelijk onder de mensen te krijgen. In die opzet is het zonder meer geslaagd, maar het heeft in zijn opmars toch hier en daar wat steken laten vallen.

Want hoewel het aantal beschikbare Android-tablets de afgelopen jaren explosief is gestegen, en het prijspunt vaak een stuk redelijker is dan de iPad, is het vaak een heikel karwei om apps te vinden die speciaal voor Android-toestellen met een groter scherm.


iPad-bezitters kunnen in de iTunes App Store kiezen uit een ruim assortiment in een aparte sectie, terwijl je in Google Play altijd het risico loopt een app te downloaden die niet meer is dan een lelijke, uitgerekte versie van de smartphoneapp.

[related_article id=”161563″]

Je kunt in Googles appwinkel hooguit een mager lijstje met aanraders vinden, waarvan het merendeel spelletjes zijn.

De zoekmachine probeert sinds vorig jaar ontwikkelaars een zacht duwtje in de rug te geven met een checklist, maar het aanbod is nog altijd verre van overtuigend.

Dat hoeft echter niet te betekenen dat er geen toegewijde tabletapps zijn voor Android, maar je moet alleen donders goed zoeken. Daarom is Tablified Market HD zo’n fijne app, met een overzicht van apps en games in verschillende categorieën waarvan je zeker weet dat ze goed uit de verf komen op een groter scherm.

We zullen niet beweren dat alle keuzes van de makers geweldig zijn, en we missen toch lokale, Nederlandstalige apps, maar Tablified Market HD is een uitstekend begin als je niet waar je moet zoeken.


De makers hebben de gratis versie expres trager gemaakt dan de betalende versie en je zult het met advertenties moeten doen, maar met een beetje geduld zul je zonder problemen een paar apps of spellen kunnen vinden die je uren bezig kunnen houden.

Download de gratis versie van Tablified Market HD nu in Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business