Nieuws

Microsoft koppelt SkyDrive Pro los van Office 365

Microsoft heeft SkyDrive Pro als standalone client gelanceerd. Hierdoor kun je SkyDrive Pro nu ook op Windows-computers met oudere versies van Office installeren.

Microsoft heeft van haar zakelijke clouddienst SkyDrive Pro een standalone client voor Windows gemaakt.

SkyDrive Pro, de zakelijke versie van SkyDrive, werd begin 2012 aangekondigd en zat verwerkt in een aantal Office 365-abonnementen. Tot nog toe was de toepassing echter niet beschikbaar als standalone app.

[related_article id=”161452″]

De nieuwe standalone client is een synchronisatie- en samenwerkingstool voor bedrijven die met SharePoint 2013 of SharePoint Online in Office 365 werken. Het is vergelijkbaar met SkyDrive maar de SkyDrive Pro-bibliotheken kunnen opgeslagen worden op de lokale servers of in een ‘veilige plek in de cloud’. De laatste versie biedt 7 GB opslagruimte maar de configuraties die je zelf in je bedrijf installeert kunnen variëren.

Microsoft zegt dat de standalone client toelaat om gedeelde Office 365-bestanden en alle inhoud van je SkyDrive Pro te synchroniseren met je eigen systeem voor offline toegang. Windows-blogger Paul Thurott merkt op dat deze functionaliteit voorheen enkel beschikbaar was in combinatie met Office 2013.

De standalone client is bedoeld voor wie nog gebruik maakt van Office 2007 of Office 2010. Wie Office 365 Pro Plus, Office 365 Small Business Premium of Office Professional Plus 2013 gebruikt, heeft nu al toegang tot SkyDrive Pro en moet dus geen standalone client installeren.

De client wordt ondersteund op Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2 en Windows Server 2012.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business