Nieuws

Tennisster probeert gelijk te halen met camera iPhone

Sergiy Stakhovsky haalde zijn iPhone boven op Roland Garros om een call van de scheidsrechter te weerleggen.

Afgelopen maandag haalde Sergiy Stakhovsky zijn iPhone boven tijdens een wedstrijd tegen Richard Gasquet op Roland Garros om een foto van een balafdruk te maken.

De professionele tennisspeler uit Oekraïne, nummer 101 op de wereldranglijst, was het niet eens met de call van de lijnrechter. Stakhovsky was ervan overtuigd dat de bal op de lijn kaatste terwijl de lijnrechter ‘m naast de lijn en dus ‘uit’ zag.  De balafdruk werd grondig gecontroleerd door andere scheidsrechters maar Stakhovsky kreeg uiteindelijk geen gelijk.

Bij de meeste grote tenniswedstrijden wordt een Hawk-Eye gebruikt, een camera waarop tennissers beelden mogen opvragen in geval van twijfel. Omdat je een balafdruk op gravel goed kunt is er op Roland Garros echter geen Hawk-Eye in gebruik.

De wedstrijd ging na het euvel gewoon verder maar toen de spelers van kant wisselden, nam Stakhovsky zijn iPhone en nam hij een foto van de balafdruk in het gravel. Vervolgens deelde hij het plaatje via Twitter. Het publiek jouwde de Oekraïner uit en een scheidsrechter gaf de tennisser een waarschuwing voor onsportief gedrag.

De lijnrechters bleven bij hun standpunt. Stakhovsky verloor de wedstrijd tegen de Franse Richard Gasquet (ATP 9) in drie sets en krijgt wellicht nog een boete voor zijn onsportief gedrag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business