Nieuws

Google Keyboard: Zet het Nexus-klavier gratis op je Android

Google brengt de typervaring van zijn Nexus-toestellen naar alle telefoons met Android 4.0 en hoger, via de lancering van de gratis app Google Keyboard.

Google Keyboard is in feite het standaardtoetsenbord dat je zult aantreffen op ‘schone’ Androidtoestellen. Veel fabrikanten voegen namelijk hun eigen softwarelaag toe aan Androidtelefoons en passen daarbij ook de typervaring aan.

Het toetsenbord dat sinds woensdag als aparte app te downloaden is in Google Play, is alleen verkrijgbaar voor toestellen met Android 4.0 of hoger en voegt enkele interessante opties toe voor sneltypers.

Zo is er ‘swype-to-write’, waarmee je woorden vormt door van letter naar letter te vegen. Google Keyboard raadt ook woorden aan die je als volgende zou willen typen, vult woorden automatisch, heeft stemherkenning in huis en biedt ondersteuning voor 26 verschillende talen.

[related_article id=”158901″]

Het opvallende van Google Keyboard is dat het gratis te installeren is, terwijl concurrenten als SwiftKey of TouchPal dat niet zijn. Google noemt deze apps in een bedrijfspost op Google+ “sommige van onze andere favorieten”, waarmee het min of meer wil aangeven dat het deze apps niet direct wil beconcurreren.

Download Google Keyboard nu in Google Play

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business