eBay heeft de Belgische zoekertjessites 2dehands.be en 2ememain.be overgenomen. De websites blijven gratis en lokaal gericht.

De Amerikaanse veilingsite eBay heeft aangekondigd dat het de Belgische zoekertjessites 2dehands.be en 2ememain.be heeft overgenomen.

2dehands.be is naar eigen zeggen de grootste gratis zoekertjessite van België, met maandelijks 5,5 miljoen unieke bezoekers en meer dan 3 miljoen zoekertjes. De websites zullen vanaf nu deel uitmaken van de eBay Classifieds Group.

eBay benadrukt dat de websites gratis blijven en hun lokale inslag niet zullen verliezen. De sites blijven wel in handen van de lokale teams, omdat zij “de nuances van de Belgische cultuur beter begrijpen”.

De websites zullen wel kunnen genieten van eBays (mobiele) technologieën, expertise en investeringen om 2dehands.be en 2ememain.be sneller en meer intuïtief te maken voor de gebruiker.

eBay heeft al een heel assortiment aan lokale zoekertjessites in haar portfolio, verspreid over meer dan 25 landen en 1.000 steden. Het is niet bekend hoeveel de veilingsite heeft betaald voor de Belgische zoekertjessites.