Nieuws

Chrome-extensie maakt zoeken door webgeschiedenis efficiënter

Het kan soms frustrerend zijn om een specifieke webpagina terug te vinden in je webgeschiedenis. CottonTracks is ontwikkeld om de pijn te verlichten.

Zoeken naar een specifiek artikel in je webgeschiedenis is vaak als zoeken naar een speld in een hooiberg. CottonTracks, een extensie voor Chrome en Opera, brengt daar verandering in door je geschiedenis te organiseren volgens onderwerp.

Na installatie nestelt cottonTracks zich rechts van de adresbalk, tussen je eventuele andere extensies. De extensie werkt onmiddellijk, vereist geen registratie en de ontwikkelaars garanderen dat je informatie 100 procent privé blijft.

Klik op de extensie (aangeduid met een C) en er verschijnt een semi-transparante laag over de huidige webpagina. Nu krijg je je webgeschiedenis te zien, georganiseerd in blokken – of Stories - die volgens onderwerp zijn verdeeld. Bovenaan zie je een blok met het laatst geopende tabblad en daaronder kan je kiezen voor gerelateerde onderwerpen of alle onderwerpen.

CottonTracks maakt gebruik van algoritmes die analyseren hoe je met een webpagina interageert om zo de relevantie van de tientallen pagina’s die je dagelijks bekijkt te bepalen en de belangrijke pagina’s er tussenuit te pikken.

Klik op een blok en je krijgt alle webpagina’s te zien die cottonTracks over dit onderwerp uit je webgeschiedenis heeft bewaard. Links onderaan kan je de pagina’s filteren op bepaalde elementen die aanwezig moeten zijn, zoals afbeeldingen, video’s of kaarten.

De extensie werkt bovendien ook als web clipper. Markeer of copypaste een stuk tekst en cottonTracks bewaart het. Wanneer je via cottonTracks opnieuw op zoek gaat naar de webpagina in kwestie, zal ook de gemarkeerde tekst worden weergegeven.

De extensie is momenteel nog volop in ontwikkeling en moet hier en daar nog wat verder op punt worden gesteld, maar het kan een handig hulpmiddel zijn wanneer je weer maar eens op zoek bent naar dat ene artikel.

chromecottontracksextensiehelpinternetoperatipwebgeschiedeniszoeken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600