Nieuws

Google verlengt kalendersynchronisatie Windows Phone tot eind 2013

Google geeft Microsoft nog wat extra tijd om de synchronisatie voor kalenders en contacten op orde te brengen voor Windows Phone.

The Verge meldt dat Google de ondersteuning voor het Exchange ActiveSync-protocol (EAS) zal verlengen tot 31 december 2013. Dit betekent dat eigenaren van Windows Phone-toestellen EAS tot dat tijdstip kunnen blijven gebruiken om hun kalender en contacten van Google-diensten te synchroniseren.

Microsoft is inmiddels druk bezig om over te stappen naar CalDav en CardDav, twee extensies van het WebDav-protocol die hetzelfde doel beogen als EAS. Hoewel de laatste update van Windows Phone 8 ondersteuning toevoegt voor deze API’s betekent echter niet dat allle Windows Phone-toestellen die ondersteuning aan boord hebben.

Het leek er een tijdje op dat Google ook de ondersteuning voor CalDav en CardDav zou schrappen, maar op verzoek van veel ontwikkelaars kwam het later terug op deze beslissing.

[related_article id=”161452″]

Met deze paar maanden tijdwinst kan Microsoft zorgen dat het overgrote deel van toestellen met zijn mobiele besturingssysteem kalenders en contacten van Google kunnen synchroniseren. Het is de tweede keer dat Google zijn grote rivaal uitstel geeft; in eerste instantie wilde het de ondersteuning voor EAS al eind januari 2013 schrappen.

De verlenging geeft Microsoft ook de tijd om CalDav- en CardDav-ondersteuning toe te voegen aan Windows 8.1. De previewversie van deze ‘Blue’-update is inmiddels te downloaden, maar Microsoft zal pas met de officiële lancering nieuwe versies toevoegen van zijn standaardapps. Van die apps kreeg de zwakke Mail-app veel kritiek te verduren, onder meer vanwege zijn beperkte instellingsmogelijkheden.

apicaldavcarddavcontacteneasgooglegoogle calendarmicrosoftnieuwsondersteuningsynchronisatieverlengingwindows 8windows 8-1windows phone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals