Nieuws

Snapchatfoto’s verdwijnen niet maar blijven in geheugen

Snapchat is een populaire app om foto's naar je vrienden te sturen. Ze kunnen die foto's één keer bekijken en dan vernietigen ze zichzelf. Maar wie diep genoeg graaft, kan de foto's weer opduikelen in het telefoongeheugen.

Snapchat-foto’s vernietigen zichzelf eenmaal de ontvanger ze één keer een paar seconden heeft bekeken. Dat maakt de app geweldig populair om naaktfoto’s te versturen, want je weet dat je kont achteraf niet breed op het internet wordt uitgesmeerd.

Helaas blijken die foto’s niet echt verdwenen na één keer bekijken. Je krijgt ze niet meer open met de app Snapchat, maar ze blijven wel ergens diep op een opslagmedium verborgen, weliswaar met een andere bestandsextensie.

[related_article id=”161920″]

De bestandsnaam van bekeken Snapchat-afbeeldingen verandert naar .NOMEDIA. Daardoor kan je ze niet meer bekijken, maar als je de bestandsnaam weer verandert, is alles weer mogelijk: je kan de foto’s kopiëren, openen, doorsturen naar andere mensen of op Facebook plaatsen. Dat was allicht niet de bedoeling van mensen die zeer bewust voor Snapchat kozen wegens zijn vluchtige karakter.

Dus voor je nog eens een Snapchat verstuurt, denk eraan dat de foto misschien niet echt privé blijft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business