Nieuws

ZTE verkoopt Firefox OS-toestel via eBay

De Chinese telefoonfabrikant zet een gewaagde stap en gaat via eBay een simlockvrije versie verkopen van de ZTE Open, een goedkope telefoon die op Firefox OS draait.

De ZTE Open was een van de eerste Firefox OS-toestellen op de markt, toen Telefonica het in juli in de Spaanse en Venezuelaanse telecomwinkels begon te verkopen.  Het was ook een van de modellen die te zien waren bij de officiële lancering van Firefox OS, het open besturingssysteem van Firefox dat zwaar leunt op moderne webtechnologieën.

Nu zet het Chinese bedrijf een stapje verder en start de verkoop van het toestel via veilngssite eBay.

“Mozilla is vastbesloten om het web als innovatief platform voorwaarts te doen bewegen en producten te bouwen waar mensen van houden”, zei Dr. Li Going, vice-president van mobiele toestellen bij Mozilla. “We zijn verheugd dat we de volledige kracht van het web in de handen kunnen stoppen van nog meer mensen”, viel verder te lezen in de persverklaring.

[related_article id=”161563″]

Het is er Mozilla alles aan gelegen om het aantal Firefox OS-gebruikers snel omhoog te jagen, omdat het platform op die manier aantrekkelijker wordt voor appontwikkelaars. Om deze programmeurs tegemoet te komen, lanceerde Mozilla alvast een bijgewerkte versie van zijn ontwikkeltool, waardoor apps in een virtuele omgeving kunnen worden gesimuleerd.

Voor het testen van sommige functies zijn echter fysieke toestellen nodig en deze goedkope ZTE-telefoon is een van de voornaamste kandidaten.

Bescheiden specs, bescheiden prijs
De specificaties van de ZTE Open gooien geen hoge ogen: met een Qualcomm MSM7225A-processor, 256 MB RAM-geheugen en 512 MB interne opslag zijn de mogelijkheden wat beperkt. De 3,2-megapixelcamera en het scherm (480 x 320 pixels) zijn ook geen blikvangers, maar ZTE vraagt dan ook maar een kleine 70 euro voor het toestel. Ondersteuning voor 3G, Bluetooth en Wifi zijn desondanks aanwezig, waardoor het een goede kans is om Firefox OS van dichtbij te bekijken.

Je kunt voorlopig alleen terecht bij de Amerikaanse en Britse uitvoering van eBay, waardoor Belgische en Nederlandse klanten extra verzendkosten zullen moeten betalen. Hoeveel dat exact is, weten we nog niet, al belooft ZTE wel dat de Open ‘spoedig’ en ‘wereldwijd beschikbaar’ zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business